Девет

Един ден, когато вече започна да забравям – ще помоля някой от внуците да отвори блога и да ми прочете нещо. За любовта.

И тогава ще чуя това:

Поглеждам сивата му коса (ама така да му отива…и то без никаква външна намеса), поглеждам фините бръчици около очите, особено когато се усмихва – целия свят е в тях.
Преливам от любов.


Даже няма нужда да говори. Разбирам го без думи. Когато е изморен, когато е притеснен. Когато е щастлив най-вече.
И преливам от любов.


Когато пътуваше към Гърция заедно с нашите родители и вечерта в 10 звънна да ми каже, че са изпуснали ферибота, а колата вече е била качена на него –  избухнах в неудържим смях. Представих си картинката на отплаващия ферибот и как те стоят на кея в потрес. Не можех, просто не можех да спра да се смея. Той се смя заедно с мен. След това ми сподели, че е било неочаквано за него, но начина по който съм реагирала много му е помогнал.


Дойде и ме спаси от мен самата. Научи ме да гледам вътре в Себе си.
Той е живото доказателство, че такова нещо като безусловна Любов има, имало е и винаги ще има. Егото е воал, който я закрива. Веднъж осъзнат и видян –  любовта заблестява с цялата си прелест-вечна, безкрайна, неподвластна на времето.


Това лято ме учи да се гмуркам. С неопрен и тежести. Дори си имам и харпун.  Не мога все още да потъвам добре, но се уча.

“Трябва да тръгнеш надолу с  намерението да потънеш”-ми казва.
“Само с пляскане на плавници не става.”

 


Каква благословия. Каква благодат.
Не мога да искам нищо повече от това.
Защото няма нищо повече от това.


Не е минал ден без да  благодаря на провидението, което ни срещна в онова така бурно море преди девет години.
Преливам от любов.
Това е. Друго няма.

 


пс. За да спазя ритуала с числата, който започнах в блога преди 2 години  (Седем и Осем) полюбопитствах малко за символиката на числото девет.

Оказа се, че девет символизира простора на морето. Това е числото на пълното съвършенство. Девет обхваща всичко, тъй като съдържа в себе си всички цифри от 1 до 9. Това е числото на посвещаването в тайнството, пътят от смъртта към прераждането, тъй като символизира пълния кръг.
Източник

Девет означава всемогъщество и представлява Тройна триада (3х3). Това е числото на окръжността, оттук и делението на 90 и 360 градуса.
При питагорейците деветката е пределът на всички числа, в който съществуват и се въртят всички останали. Това число е небесно и ангелско, раят на земята.
Източник

И е така.

One thought on “Девет”

  1. Много вълнуващо и понеже Ви познавам, знам че е много истинско. Това наистина, е любов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *