Осем

 Осем е числото на вечността. Осем е след седем и преди девет. Осем са пипалата на октопода. Осем е името на любимото ми списание. Според Кабала осем е всемирното равновесие на дух и материя, единството на противоположностите. Осем са и сакралните врати на съзнанието. Осем е числото на Възкресението, се казва още в Библията.

Осем са годините, които минават като пясък през пръстите ми и дори и да искам не мога да задържа. Но пък мога да разкажа.

Осем години любовта ме преобразява. Извяйва ме както скулптор статуя. В началото бях грубичка, недодялана, с неравности. Но любовта е дълготърпелива.

Осем години научавам нови и нови неща за себе си. Всеки ден се откривам в другия. Сякаш гледам в огледало.

Осем години клишета и митове се сриват пред очите ми. За да ми покажат кое е най-важното.

Осем години любовта ме учи, че най-важното е да даваш, не да очакваш. Да помагаш, не да търсиш помощ. Да обичаш, не да бъдеш обичан. Да прощаваш, не да бъдеш простен.

За осем години толкова много се промених! Любовта ме промени. Направи ме по-добра, по-истинска, по-можеща. Станах цяла и завършена.

Осем години любовта превръща в реалност мечтите ми. За някой чудо, за мен чиста истина.

Цели осем години – а каква прашинка в безкрая на времето са.

Толкова съм благодарна. Няма да ми стигне времето в нашият физически свят да се будя обляна в тази любов.  Та какво са още 40, 50 години? Едно мигване с очи. Затова вярвам, че и в онзи – нематериалният, душите ни пак ще се намерят.

Амин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *